Brandsikkerhed

Bestyrelsen opfordrer alle ejere til at få installeret røgalarmer. De nedsætter risikoen for dødsbrande betydeligt.

 

For at forebygge, at ildebrand spreder sig til overboer og underboer gennem ventilationssystemet, skal ventilationsrør være lavet af stål. Fleksrør i plastik mv. skaber brandfare (og dårlig ventilation) og er derfor ulovlige. Bestyrelsen opfordrer alle, som måtte have fleksrør som en del af deres ventilationssystem, til at få dem erstattet med stålrør og installationen lovliggjort. Hurtigst muligt!

 

Valg af røgalarm

Bolius refererer en test udført af Forbrugerrådet Tænk (opdateret 5. nov. 2019) som udpeger røgalarmen "E-line Røgalarm", som testvinder. Den fås mange steder på nettet og i byggemarkeder. Alarmen koster under 100 kr. og kan monteres i loftet med et magnetbeslag (set til 59,- kr.), som monteres med dobbeltklæbende 3M tape. Der findes også røgalarmer med mere fokus på design, som fx verdens mindste røgalarm fra Cavius. Den er set til under 200,- kr.

 

Et blandt mange steder den testvindende røgalarm og et magnetbeslag kan købes er hos Greenline:

https://www.greenline.dk/elartikler/rogalarm/bedst-i-test-2018-e-line-roegalarm-med-pausefunktion

 

Bolius artikel om røgalarmer:

https://www.bolius.dk/test-her-er-de-bedste-roegalarmer-38090

 

På nettet findes mange gode råd om placering af røgalarmer, fx hos forsikringsselskabet Tryg:

https://tryg.dk/gode-raad/rogalarm

 

 

Forebygge brand

På nettet findes mange gode råd om at forebygge brand, fx hos forsikringsselskabet Tryg:

https://tryg.dk/gode-raad/undga-brand

 

 

Brandslukker

Overvejer du at købe en brandslukker, så overvej en spraydåse brandslukker. De fylder ganske lidt, behøver ingen service, er nemme at betjene og kan bruges på el-installationer, friture og andet. Der findes flere mærker, bl.a. "Stop fire" og "112 brandslukker". Den sidste fås flere steder på nettet og er set til under 200,- kr. (eksklusiv fragt), se fx netbutikken f+rst8:

https://first-8.dk/shop/brandudstyr/brandslukker-112-uden-holder/?gclid=EAIaIQobChMIkIa8qIjG7wIVxUmRBR3b4AUEEAQYASABEgIplvD_BwE